Categories: Chlupatí mazlové

Jak si norské kočky pořídily pořádný vysavač. Hylu

Norské lesní kočky jsou obvykle v přírodní barvě, ale tyhle dvě jsou nádherně bílé. K nim patří ještě hezký krátkosrstý kocourek. Bohužel jejich chlupy byly po celém bytě a paní, se kterou bydlí, musela najít oboustranně vyhovující řešení. A to se povedlo.

Vyčesání je základ

Bílá norská lesní kočka vyčesávaná kartáčem Foolee Easee

Kočky s polodlouhou srstí jako jsou mainské mývalí, norské lesní , Selkirk Rex, turecké angory, permské kočky, sibiřské kočky nebo něvské maškary dobře snášejí i každodenní vyčesávání.

Ideální jsou hřebeny s nastavitelnou délkou a měkkostí zubů. To vám umožní pročesat každý kousek kočky od uší až po ocas. Hlavně v době línání.

Kožich chrání kočky nejen před zimou, deštěm a sněhem , ale i před horkem. Pokud nevyčešete pořádně podsadu, tak se kočka může v létě pařit a mohou se objevit i různé vyrážky a ekzémy. Díky pravidelnému vyčesávání budou mít vaše kočindy stejně hezký kožíšek jako na obrázku – bez cucků, dredíků a zplstnatění.

Častějším vyčesáváním ušetříte

Kočky při olizování a péči o srst sežerou i mnoho volných chlupů z kožichu. V žaludku se jim z nich dělají smotky – trichobezoáry. Většinou se jich kočky zbaví zvracením, ale pokud jich je hodně, tak se nenatrávené dostanou do střev a mohou je ucpat. Tato nebezpečná situace může nastat hlavně v období línání.

Je úplně zbytečné pro svoji pohodlnost riskovat zdraví a život kočky, platit mastné účty veterináři a ztrácet čas v čekárnách a následnou péčí.

Do jisté míry si samozřejmě můžete pomoci správným krmivem a také trávou. Pokud vaše kočka může ven, tak si správný druh najde. Pomáhá jim s trávením a vyčištěním žaludku právě od smotků chlupů. Na odstranění tekutiny ze zvratků např. z pohovky nebo koberce můžete použít enzymatický čistič. Odstraní beze zbytku organické zbytky, které způsobují zápach.

Vyčesané chlupy můžete rovnou odsávat

Výhoda je zřejmá. Po klasickém vyčesání musíte nejen uklidit vyčesané chlupy, ale i ty jemné z podsady, které poletují všude. Jsou na podlaze, na policích, v hrnku kafe, prostě všude. Každým pohybem se víří a do vlhkého hadru je neseberete. Když pustíte vysavač, tak je jen pošlete do vzduchu.

Při tom stačí vyčesávací hřeben zacvaknout do odsávané rukojeti, kterou univerzální redukcí připojíte k vysavači. Paní si pořídila Hylu, která má ještě dvě důležité vychytávky. Delší hadice a dálkové ovládání. Vysavač tak je ve vedlejší místnosti a kočkám nevadí. Spokojené jsou kočky i paní.

Vodní vysavač a kočky

Vodní vysavač Hyla má pro majitele koček několik výhod:

Tak tímhle se tu bude vysávat? Paráda!

Dá se použít jako rychlá a intenzivní pračka vzduchu, takže se zbavíte i poletujících chlupů a organického prachu

Chlupy a jiné zbytky v sobě neskladuje. Po každém použití je s vodou vylijete, takže neplesniví a nepáchne. Vše je maximálně hygienické.

Neucpává se a uklízí pořád stejně dobře. Hyla pracuje na principu voda – rotační separátor bez filtrů a sáčků.

Když je potřeba, umí prát a čistit na mokro. Můžete dokonce současně vysávat a vytírat.

Vyčištění koberce elektrokartáčem

V tomto případě měla paní opravdu potíže s chlupy od norských lesních v koberci. Jak jsou krásně bílé, takže jejich chlupy z koberce přímo křičely. Klasický vysavač s turbokartáčem je nebyl schopen vytáhnout a navíc přes veškerou péči prostě smrděl. Paní je odstraňovala pomocí válečků a vlhkých utěrek. Stačilo několikrát přejet elektrokartáčem a koberec byl jako nový. Vibrační válec totiž dokáže sáhnout mezi vlákna koberce a uvolnit kočičí chlupy zapletené uvnitř koberce.

Vyklepání matrace

Válenda s matrací pevně spojenou s kostrou a přečalouněná – to není přesně ten druh postele, který se dobře čistí po kočkách. I v tomto případě situaci řeší vibrační elektrokartáč, který kromě chlupů z válendy dostal i šupinky staré kůže a jiné věci nastřádané za léta používání.

Většinou to trvá kolem 6 týdnů pravidelného vysávání (stačí jednou týdně), než je voda v nádobě jakž takž a matrace čistá. Odměnou je příjemné spaní, kdy kočky ani jejich opatrovatelku netrápí alergeny z roztočů a kočičí srsti.

https://youtu.be/HPeNXqzn9aA

Chcete mít doma také kočky a pořádek zároveň ?

Můžete na to jít jako šťastná majitelka bílých královen z tohoto článku. Nejdřív vyzkoušejte flexibilní kartáče na vyčesání a pak přidejte vyzkoušení hyly. Nebo si prostě zavolejte na bezplatnou linku 800 100 053 a vyzkoušejte si zdarma hylu rovnou doma.